Title: Eerste Linux Themadag van Platform Linux van HCC
Location: Ede
Link out: Click here
Description: Lezingen, workshops en rondleidingen tijdens eerste Linux Themadag op zaterdag 31 oktober

Haarlem, 14 oktober 2009 – Linux gebruikers ontmoeten elkaar tijdens de eerste Linux Themadag op zaterdag 31 oktober, georganiseerd door het Platform Linux van HCC. Tijdens deze dag kunnen lezingen, workshops en rondleidingen worden gevolgd. Een team van vrijwilligers staat klaar om computers van bezoekers om te toveren in een Ubuntu computer. De Linux Themadag vindt plaats in de Reehorst in Ede.

Ubuntu is een veilig en gebruiksvriendelijk besturingssysteem voor de computer waarbij software voor alle mogelijke taken vrij beschikbaar is. Een virusscanner of anti-spyware is bij het gebruik van Ubuntu niet meer noodzakelijk. Ubuntu is geheel gratis, ook in de toekomst.
Bezoekers van de Linux ontvangen gratis een installatie cd met de nieuwste versie van Ubuntu.

Lezingen, workshops en een rondleiding
Tijdens de themadag kun je lezingen volgen als Open Source, overheid en burger, Grootschalige inzet van vrije software op school voortgezet onderwijs en Ubuntu – Hoe haalbaar is een open source werkplek?
De Edense internetprovider BIT geeft rondleidingen door haar nieuwste datacentre.
Om verzekerd te zijn van deelname aan een lezing, workshop of rondleiding worden bezoekers aangeraden om zich van te voren in te schrijven via www.hcc-linux.nl.

Multiseat computer
Op de HCC Linux Themadag is een twaalf zits Multiseat computer te bewonderen. Een Multiseat computer is één computer met daarop aangesloten meerdere monitoren en toetsenborden. Zo creëert één computer meerdere werkplekken. Dit levert een besparing in kosten en energieverbruik op.

Ubuntu Release Party
Ubuntu.nl en HCC organiseren op de Linux Themadag een Ubuntu Release Party. De nieuwste versie van het Ubuntu besturingssysteem, Ubuntu 9.10 Karmic Koala, komt uit en dat wordt gevierd.

De Linux Themadag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in Hotel & Congrescentrum de Reehorst (Bennekomseweg 24 6717 LM Ede).
Date: 2009-10-31