Joomla! is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een van de populairste open source content management systemen ter wereld. Met Joomla! kun je gratis je eigen website bouwen. Alleen al in Nederland en België kent Joomla! duizenden gebruikers en Joomla! websites.

De Nederlandstalige Joomla! Community www.joomlacommunity.eu heeft het initiatief genomen om bijeenkomsten te organiseren voor de vele gebruikers in Nederland en België in de vorm van Joomla! gebruikersgroepen verspreid door beide landen.

Joomla! kenmerkt zich door eenvoud in gebruik en de grote hoeveelheid uitbreidingsmogelijkheden. In korte tijd is het mogelijk zonder veel website-kennis je eigen Joomla! site te maken. Joomla! wordt dan ook gebruikt op sites van alle soorten en maten, van persoonlijke websites tot en met geavanceerde multinational websites.

De Joomla! gebruikersgroepen gaan deze maand in Amsterdam, Antwerpen, Arnhem, Assen, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht, Rotterdam en Zwolle van start. De gebruikersgroepen zijn voor zowel de beginnende als gevorderde Joomla! gebruiker, van mensen die bedrijfsmatig Joomla! websites maken tot mensen die nog een website willen gaan maken. De ervaringsuitwisseling tussen deze gebruikers maakt de bijeenkomsten zo interessant. Met regelmaat komen de gebruikersgroepen bij elkaar om een bepaald onderwerp te behandelen waarbij ook Joomla! experts uitgenodigd worden om presentaties te verzorgen.

Deelname aan de Joomla gebruikersgroepen is geheel gratis en iedereen is welkom. Meer informatie over de gebruikersgroepen en aanmelden voor een bijeenkomst kan op de website www.joomlacommunity.eu/joomla-gebruikersgroepen.html.