Op woensdag 27 oktober, heeft de honderdmiljoenste persoon geklikt op de knop “Download OpenOffice.org” sinds een goed jaar geleden versie 3.0 van de software is aangekondigd. Met de vervolg-release 3.1 in mei van dit jaar en een versie 3.2 die al in de handen is van bètatesters, blijft ‘s werelds bekendste open source officeprogramma voor enthousiasme zorgen bij gebruikers en ontwikkelaars. Het overschrijden van de grens van honderdmiljoen zal zeker feestelijk worden gevierd tijdens de jaarlijkse OpenOffice.org conferentie, volgende week in Italië.

Van de honderdmiljoen het afgelopen jaar gedownloade exemplaren, zijn er zo’n 1,78 miljoen Nederlandstalige versies. Ook vertegenwoordigers van de Nederlandstalige gemeenschap zullen op de conferentie in Italië deelnemen aan de feestelijkheden.

De grens van honderdmiljoen en de conferentie zijn twee belangrijke gebeurtenissen vlak bij elkaar. Italo Vignoli, woordvoerder van het team dat de conferentie organiseert, legt uit. “We zijn verheugd dat we de wereldwijde OpenOffice.org gemeenschap op zo’n memorabel moment mogen verwelkomen in Italië.

Hier in Italië hebben we gezien dat de Italiaanse versie 8 miljoen keer is gedownload in de twaalf maanden voorafgaand aan oktober 2009, tegen minder dan 7 miljoen nieuwe PC’s die in dezelfde periode zijn verkocht.
Dit bewijst dat ons marktaandeel in het segment van persoonlijke productiviteitprogramma’s sterk en gestaag groeit. Gebruikers vragen om een persoonlijk productiviteitprogramma en we geven ze precies wat ze willen – zonder te proberen ze te dwingen om andere producten te gebruiken die ze niet nodig hebben.

Onze conferentie is open voor iedereen die is geïnteresseerd in OpenOffice.org – kijk op onze website http://www.ooocon.org. Kom langs en doe mee met het feest.”

Wat de statistieken indrukwekkend maakt, is dat ze alleen de cijfers bevatten van de downloads via de OpenOffice.org website. Niet meegeteld zijn bijvoorbeeld de grote aantallen Linux-gebruikers, die het via hun
distributie downloaden. Ook zijn er vele gebruikers die OpenOffice.org verkrijgen via andere mirrors, peer-to-peer netwerken, CD’s en andere media.

Het project benadrukt dat mensen, om er zeker van te zijn dat ze de echte OpenOffice.org downloaden, gebruik moeten maken van http://download.openoffice.org.