Het OpenOffice.org project heeft release kandidaat 1 van de versie 3.2.1 beschikbaar gesteld. Opvallend zijn de visuele veranderingen die door het verschijnen van Oracle als nieuwe hoofdsponsor van het project.

Met het vrijgeven van de release kandidaat, zijn vrijwilligers van de native language projecten over de hele wereld begonnen met het testen. Dat gebeurt op zoveel mogelijk platformen waarop OpenOffice.org wordt gebruikt: Macintosch, diverse soorten Windows, Linux en andere.

Versie 3.2.1 van OpenOffice.org is een bugfix-release. Dat wil zeggen dat er geen nieuwe functies in komen, maar alleen verbeteringen. De komende versie is toch speciaal omdat er veel visuele veranderingen in zitten: waar vroeger Sun Microsystems en diens logo aanwezig waren, zijn nu de naam en het beeldmerk te zien van de nieuwe hoofdsponsor van het project: Oracle. Gelijk daarmee hebben het startcentrum en het logo een opfrisbeurt gekregen.

De vrijgave van OpenOffice.org 3.2.1 staat op dit moment gepland voor 21 mei. Mochten tijdens de huidige testsronde grote problemen worden gevonden, dat wordt de release tenminste een week vertraagd.

Downloaden stabiele versie
Downloaden release kandidaten via de Extended servers