Nieuwe versie biedt betere prestaties en nieuwe functies.  Potentiële gaten in de veiligheid gerepareerd
München, Duitsland (PRWEB) 11 Februari 2010 — Vroeg in het jaar van de tiende verjaardag, en met een geregistreerd aantal downloads van meer dan driehonderd miljoen, heeft de OpenOffice.org gemeenschap vandaag de jongste versie van zijn persoonlijke productiviteitssuite uitgebracht.
OpenOffice.org start sneller, biedt nieuwe en verbeterde functies, geeft een betere compatibiliteit met andere officeprogramma’s en repareert bugs en kwetsbaarheden op gebied van veiligheid.

OpenOffice.org 3 is de populairste vrije persoonlijke productiviteitssoftware. De basisonderdelen:een tekstverwerker, werkblad, presentatieprogramma, tekenprogramma, formule-editor en database-functies, kunnen makkelijk worden aangevuld met extensies uit de OpenOffice.org extensions repository.  In iets meer dan een jaar na de vrijgave van OpenOffice.org 3, zijn er meer dan honderdmiljoen downloads geregistreerd. En dat aantal groeit nog steeds.  Gebruikers lopen uiteen van individuen met een enkele computer, tot bedrijven met vele tienduizenden werknemers.

Nieuw aan OpenOffice.org 3.2 zijn onder andere:
* sneller starten;
* verbeterde compatibiliteit met de open standaard (ODF) en gesloten bestandsformaten;
* verbeteringen aan alle modules, in het bijzonder aan de Calc module, met meer dan een dozijn nieuwe functies;
* de diagram-module, die voor het gehele programma werkt, is nu handiger in gebruik en beidt ook nieuwe typen diagrammen;

Chris Goddard van Affiliorama.com kijkt uit naar de nieuwe release: “Vier jaar geleden waren we een beginnend bedrijf en het gratis OpenOffice.org was een duidelijke keuze, puur op financiële gronden. We blijven nu om andere redenen OpenOffice.org gebruiken: de stabiliteit en functionaliteit blijken goed te passen in onze snel gegroeide werkomgeving. En omdat het open source is, is het makkelijk om goed advies te vinden bij het oplossen van problemen of het aanpassen van het programma. Regelmatig bevelen we OpenOffice.org aan als een waardevol alternatief voor Microsoft aan onze meer dan 30.000 leden, en we hopen dat deze nieuwe versie vele anderen ook zal aanmoedigen om ons succesvolle voorbeeld te volgen.”

Florian Effenberger, Marketing Project Lead van OpenOffice.org, voeg toe: “Sommige mensen worden op dit moment in hun vrijheid beperkt bij het gebruiken van persoonlijke productiviteitsprogramma’s. Dat kan zijn door het IT-beleid van een bedrijf, of door het gebonden zijn aan andere, oudere software. Maar voor ieder ander willen we graag dat OpenOffice.org de keuze wordt als 2010 office software. Versie 3.2 brengt ons weer een stuk dichter bij dat doel”.

Alle gebruikers word aangeraden om te upgraden naar de nieuwe versie, omdat er potentiële veiligheidsproblemen verholpen zijn.
Mensen die nog OpenOffice.org 2 gebruiken moeten er om denken dat die versie per december 2009 ‘end of life’ is[1], zonder veiligheidspatches of bugfixes door de gemeenschap. (Zakelijke ondersteuning met een langere looptijd kan verkrijgbaar zijn van distributeurs en commerciële aanbieders. Bijvoorbeeld Oracle, de hoofdsponsor van het project.)

Een overzicht van de belangrijkste nieuwe functies/items is te vinden op  de website van het Nederlandstalige project van OpenOffice.org [2]

Het veiligheidsbulletin, met de details van de potentiële kwetsbaarheden, wordt één dag na deze aankondiging gepubliceerd op de security pagina [3].

Veilig en gratis downloaden van OpenOffice.org start altijd op de website van het project:  www.openoffice.org

Bron: persbericht