Soms beland een mail bijna in de spambox omdat het op het eerste oog een “verdacht” mailtje is. Afzender ons onbekend, onderwerp vreemd (hebben jullie geen mooie voortuin?) en buiten wat NAW gegevens verder alleen een link. Nu klik ik nooit op links van afzenders die ik niet ken dus ik had het mailtje bijna weggegooid. Tot ik dacht die adres gegevens das toch wel raar, ik zal die url toch maar eens intypen.

Blijkt het helemaal geen spam te zijn maar een hele gave kunst uiting.
“Een Requiem voor het Auteursrecht is het nieuwste werk van het ApFab kunstcollectief. Het is een grafsteen die het einde van een tijdperk markeert namelijk het einde van de Auteurswet. Het copyright logo is gebeiteld in zwart graniet en geaccentueerd met zilverkleurige verf”

Filmpje

A requiem for Copyright from ApFab on Vimeo.

Onderschrift op vimeo:
“Na een uitputtende strijd is het auteursrecht van ons heengegaan. Zonder haar zullen wij een moeilijke tijd tegemoet gaan. Ze droeg bij aan het definiëren van onze identiteit en gaf ons een gevoel van geborgenheid. We zullen opzoek moeten gaan naar een nieuw levenspad zonder haar.

Wij condoleren een ieder die zich in de aanwezigheid van copyright beschermd voelde.”

Gratis mits goede plek

Apfab meent dat het een goed idee is om het monument gratis weg te geven mits het op een goede plek komt op deze site kun je aangeven waar je het monument wilt plaatsen en waarom en dan zal men in de herfst bepalen wie de beste locatie heeft.

Link site: http://www.apfab.com/requiem