Syllable is erg verheugd met het feit dat ze de vrijgave kunnen aankondigen van Syllable Server 0.4. Deze versie richt zich op het volwassen worden van bestaande funktionaliteit, verbeteren van de veiligheid, voortgaande herstrukturering van het systeem, en het geschikt maken van het systeem als basis voor pakketbeheerders van derden. Bijzonder veel werk is verricht, dus het volledige logboek is behoorlijk uitgebreid.

Ongeveer de helft van de pakketten in het systeem zijn opgewaardeerd, waaronder belangrijke onderdelen zoals de Linux-kernel, UDev, de LFS-initialisatiescripts, DirectFB, SDL, BASh, Packager, OpenSSH, REBOL/Core, de Cheyenne webserver en CDRTools. Andere belangrijke pakketten zoals Ruby, Midnight Commander, Links en Transmission zijn ook opgewaardeerd. XZ-Utils is toegevoegd, welke dezelfde LZMA-compressie bevat als in 7-Zip, maar in een ander formaat wat nu populair aan het worden is, en beter integreert met POSIX-systemen. TAr is opgewaardeerd en deze versie biedt ondersteuning voor XZ-Utils. Compressie van de systeemdistributie is aangepast van 7-Zip- naar XZ-formaat. De laatste ontwikkelversies van Cheyenne en UniServe zijn bijgevoegd, welke beschikken over een nieuw WebSockets-raamwerk voor vooruitstrevende, langdurig in stand blijvende, volledige tweewegsinformatie-uitwisseling met de nieuwste webbladeraars.

Als voorbeeld van een schonere systeemstruktuur en verbeterde beveiliging: het supergebruikersaccount is hernoemd van “root” naar “system”. Inloggen in dit account is uitgeschakeld: je wordt nu geacht om in te loggen in het account genaamd “administrator” om het systeem te beheren. Binnen dit account kun je de opdracht sudo geven om met systeemrechten bewerkingen te laten uitvoeren op het systeem.

Hier is de vernieuwde handleiding, welke de belangrijkste mogelijkheden van het systeem stap voor stap uitlegt. Syllable Server kan hier worden binnengehaald. Bijkomende toepassingen zijn hier verkrijgbaar.