… verder niet eigenlijk, gewoon klein. Een postzegel op een kleine enveloppe. De hele beurs, inclusief Tooling, Security en Storage was maar een kleine hal van de Jaarbeurs en Linux World had daar weer het kleinste kruimeltje van gekregen.

Er stonden wat bekenden zoals Novell (klein plekje voor zo’n groot bedrijf) Red Hat, de NLUUG en nog wat anderen. Zelf wel een paar leuke gesprekken gehad maar om nu te zeggen dat ik veel nieuwe zaken heb gezien, nou nee.

Op 5 november, de dag dat ik er ben geweest ging de Keynote speech ook al niet door.

De naam dekt ook niet de lading die zo’n beurs eigenlijk zou moeten hebben. Ze moeten de naam veranderen in “Open Source World”. Dan kun je namelijk veel meer kanten op dan nu het geval is. Denk dan bijvoorbeeld aan het uitnodigen van bedrijven die op het gebied van embedded systemen bezig zijn.

Dan kun je bijvoorbeeld Phillips uitnodigen die dan hun TV’s kunnen tonen waar genoeg open source in wordt gebruikt. Maar er zijn zat ander sectoren te bedenken die met open source bezig zijn maar niet opvallen in ons wereldje.

Persoonlijk vind ik dat Dell, Sun etc. ook een stand op dat deel van de beurs moesten hebben.

Erg jammer dat er niet meer gedaan wordt met de mogelijkheden om exposanten op zo’n beurs neer te zetten. Ik weet niet aan wie het nu ligt.

  • VNU die niet genoeg ruimte reserveert?
  • VNU die niet genoeg exposanten organiseert?
  • Bedrijven die geen interesse hebben?
  • De naam die een verkeerde impressie geeft (dat het alleen over Linux mag gaan)?

Juist door te laten zien (bijvoorbeeld met embedded hardware) dat open source meer onder ons is dan de meeste mensen denken gaan ze er misschien ook anders tegen aan kijken.

Maar goed mijn conclusie is dat op deze manier de Linux World leuk is voor het “ons kent ons” clubje en dat het waarschijnlijk niet lang in leven zal blijven.

Zo te zien gaan ze het in de VS al hernoemen naar open source world (http://www.linuxworldexpo.com/). Als ze dat in Nederland ook doen en dan mijn tips uitvoeren op een grotere beursvloer kan het misschien toch nog interessant worden.

OSNN