Ziet Microsoft open source software nou als een goede zaak of omarmen ze open source alleen omdat de open source wereld een bedreiging lijkt te vormen. De afgelopen week werd duidelijk dat dit laatste nog steeds het geval is, gezien een opmerkelijke vacature voor een ‘marketingmanager tegen open source’.

De vacature is inmiddels al weer verwijderd maar op Webwereld is de vertaling nog wel te vinden. Een ander bericht wat aantoont dat Microsoft alleen mooi weer speelt maar er verder niet veel aan doet is het feit dat Microsofts open source stichting CodePlex na honderd dagen nog steeds geen definitief bestuur heeft terwijl dat toch uitdrukkelijk beloofd was.

Ons maakt het niet veel uit wat Microsoft nou doet of niet doet, maar omdat mensen weten dat wij in open source geïnteresseerd zijn krijgen we natuurlijk ook regelmatig te horen dat het toch wel fantastisch is wat Microsoft allemaal voor de open source doet. Zoeken naar iets anders (meer open) is toch eigenlijk niet meer nodig.

Deze mensen willen natuurlijk gewoon graag Microsoft producten blijven gebruiken, lekker makkelijk, dat is vertrouwd en iedereen gebruikt het dus het zal toch echt wel goed zijn, om maar een paar vooroordelen te noemen.

Wat jammer is dat dit soort mensen geen idee hebben wat voor prachtige open source producten er allemaal zijn. Ons goede voornemen voor 2010 is dan ook duidelijk wij willen een kleine blik bieden op mooie, slimme, handige maar vooral open projecten en producten.

Wij wensen u een gelukkig en open 2010

OSNN