Zoals u kunt zien en zoals wij al eerder aankondigden zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd op onze website.

Behalve dat we naar een ander CMS over zijn gegaan (WordPress) en daarmee een andere lay-out hebben valt het u misschien ook op dat er een aantal nieuws items verdwenen zijn.

En “een aantal” is dan misschien een “understatement”, want we hebben het over bijna het hele archief. Wat er nu nog staat zijn de zaken die niet onder nieuws vallen. Weg zijn o.a. de open source gerelateerde nieuws berichten die wij in de loop der jaren verzameld hebben van andere websites. Want dat is precies wat OpenSource Nieuws Nederland wilde doen voor de gemeenschap, open source nieuws verzamelen dat versplinterd over het internet te vinden was. Dit zodat het voor de geïnteresseerden en mensen die nieuw waren met het onderwerp makkelijk was dit nieuws te lezen. Maar ook om te laten zien dat er wel degelijk veel geschreven werd over open source maar dat je er naar moest zoeken. Dat zoeken deden wij dus voor u.

Tot een aantal maanden geleden deden we dat met veel plezier. Toen kregen we namelijk een vervelende brief van een (zichzelf) ict vak journalist (noemend persoon) over een aantal nieuws berichten die wij in 2003 voor u verzameld hadden. Uiteindelijk heeft deze (zichzelf) ict vak journalist (noemend persoon) ons niet alleen van een heleboel privé geld beroofd maar ook ons plezier in het onderhouden van deze site.

Wat er dus niet meer gebeurd is u op de hoogte brengen van open source nieuws op andere web sites, daarvoor moet u nu zelf gaan zoeken. Wij kunnen dus ook niet meer voldoen aan verzoeken van hoofd redacteuren om hun artikelen onder uw aandacht te brengen. Of deze hoofd redacteuren moeten ons zwart op wit vrijwaren van nog meer van dit soort acties van (zichzelf) ict vak journalisten (noemende personen). Deze hoofd redacteuren moeten maar andere manieren vinden om verkeer naar hun websites te krijgen om inkomsten te genereren waarmee zij dan weer deze (zichzelf) ict vak journalisten (noemende personen) kunnen betalen.

Wij worden namelijk niet betaald. Ja, er staan advertenties op onze website en ja, dat dekt een beetje de kosten maar meer ook niet. Wij hebben gewoon normale banen waar we met veel plezier met open source werken. En we werken mee met een aantal open source projecten. Projecten waarover (zichzelf) ict vak journalisten (noemende personen) nieuws berichten schrijven waarmee ze, zo blijkt uit de factuur, vet verdienen.

Hoe nu verder?

Wij hebben er voor gekozen een nieuwe start te maken zonder het archief met 6 jaar open source nieuws geschiedenis. We gaan door met interviews, recensies en we gaan stukjes schrijven over wat we tegen komen in open source land. En wie weet wat er in de toekomst nog meer zal gebeuren. Natuurlijk kunnen projecten zich bij ons melden als er een aankondiging nodig is of als mensen activiteiten organiseren die ze onder de aandacht willen brengen, zie hiervoor de mooie agenda aan de rechter kant. Ook pers- en andere open source gerelateerde berichten zijn nog steeds welkom en zullen wij altijd proberen te plaatsen.

Wij gaan even uitrusten van alle onrust die het voor ons persoonlijk heeft veroorzaakt maar ook van het opbouwen van de nieuwe site.

Hopelijk blijft u ons ook in de toekomst bezoeken.

Terwijl wij uitrusten kunt u (nog) een keer op uw gemak de leuke interviews lezen.

Veel plezier,

OSNN