Dit is een persoonlijke ontmoeting met de Zaurus SL-5600. Het is geen technische recensie. Als je de technische kwaliteiten wilt weten moet je een van de vele engelse recensies maar lezen (bijv. http://www.bargainpda.com ) , of als je wilt dat wij die in het nederlands vertalen laat het dan even weten.
Je zult hier mijn persoonlijke ervaring met het bestellen, ontvangen en eerste handelingen lezen, want na lang zoeken en vergelijken van prijzen heb ik dan eindelijk de stap genomen en een Zaurus gekocht.

Deze recensie is in de volgende hoofdstukken verdeeld.

1.De zoektocht
2.De aanschaf
3.De bezorging
4.Wat heeft het uiteindelijk gekost
5.Wat zit er in de verpakking
6.Het eerste opstarten
7.Wat krijg je standaard aan software meegeleverd
8.Software op de CD
9.Eerste impresie, voor en nadelen
10.Aan te schaffen hardware
11.Conclusie, is het wat of is het niks
12.Handige links
13.Update

1.De zoektocht

Zoals jullie op www.opensourcenieuws.nl al hebben kunnen lezen ben ik al een tijdje bezig een bedrijf te vinden (het liefst in Nederland) die de Zaurus verkoopt. Dit was nog voor de SL-5500 maar al snel bleek dat dit jaar de SL-5600 op de markt zou komen. Dus nog maar even wachten. Toen deze begin dit jaar in de VS te krijgen was ben ik eens verder gaan navragen bij Sharp Nederland. Die gaf te kennen dat er geen indicatie was dat de Sharp Zaurus producten in Nederland verkocht zouden gaan worden. Sharp UK waar de SL-5500 wel verkocht werd gaf ook aan dat de SL-5600 waarschijnlijk door hen niet geimporteerd zou worden. De enig plek om het nog eens te vragen was Sharp USA maar daar kreeg ik als antwoord dat ik het bij Sharp Nederland moest proberen en hen, als niet Amerikaan, niets meer mocht vragen. Dat noemen ze klanten service.

Wat te doen, was de vraag. Ik kwam via Google op een adres van een belgische online winkel die alleen aan bedrijven en instellingen levert namelijk http://www.redcorp.com . De prijs die ze daar voor de Zaurus vroegen, Euro 627 exclusief BTW, vond ik een beetje veel. Ook het feit dat een particulier er niet kon kopen stond mij niet aan. De sponsor van www.opensourcenieuws.nl heeft geprobeerd om als reseller bij RedCorp andere prijzen te krijgen maar dat is uiteindelijk niet gelukt.

Daarna maar eens naar online bedrijven in amerika gekeken. Het lijkt erop alsof veel amerikaanse online winkels niet meer leveren aan landen buiten de VS. Zelfs amazon.com niet. Een reactie op een Zaurus artikel op www.newsforge.org gaf hetzelfde probleem aan als wat ik had. Gelukkig reageerde iemand daarop met een link naar http://www.pcconnection.com/ en het verhaal dat hij binnen een werkweek de zaurus opgestuurd gekregen had, ooh ja, hij woont in Australi